είσοδος συνεργατών
επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλέφωνα 8011175555 & 2109606650

Think Like Act - Συχνές Ερωτήσεις

1. Πως ανανεώνεται το συμβόλαιο μου;

Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ανανεώνονται αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε κάποια επιπλέον ενέργεια. Όταν το ανανεωτήριο σας είναι έτοιμο προς παράδοση, θα επικοινωνήσει το εξειδικευμένο προσωπικό μας μαζί σας έτσι ώστε να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα σας παραδοθεί το συμβόλαιο κατ’ οίκον ή και στο χώρο εργασίας σας, άμεσα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

2. Μπορώ να προχωρήσω σε Διακοπή του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου μου;

Για την ακύρωση του συμβολαίου σας είναι απαραίτητο να επιστρέψετε σε εμάς το πρωτότυπο ασφαλιστήριο καθώς και το ειδικό σήμα ασφάλισης. Στη συνέχεια εμείς τα στέλνουμε στην εκάστοτε Ασφαλιστική Εταιρία και περιμένουμε την επιβεβαίωση της Ακύρωσης μαζί με το επιστρεφόμενο ποσό.Εάν έχετε απολέσει το πρωτότυπο συμβόλαιο μαζί με το σήμα του, θα πρέπει να ετοιμάσετε μία υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνει αυτή την απώλεια.

3. Πως μπορώ να εκφράσω τα παράπονα μου ή την δυσαρέσκεια μου για οποιοδήποτε θέμα;

Καθημερινά από τις 10:00 έως και τις 18:00, καλώντας στα τηλέφωνα επικοινωνίας της ACT aai και ζητώντας να μιλήσετε στον υπεύθυνο της εταιρίας.

4. Από ποια χρονική στιγμή και μετά έχω κάλυψη;

Αφού επιλέξετε το ασφαλιστικό πακέτο της επιλογής σας, αποστέλλετε τα απαραίτητα έγγραφα με φαξ ή email συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα και τέλος ολοκληρώνετε την διαδικασία αγοράς με την online πληρωμή. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα και μετά τις 12:00 το μεσημέρι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.
Για την πορεία της έκδοσης και ισχύος του συμβολαίου σας θα ενημερώνεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Για να ισχύσουν οι παραπάνω χρονικές προθεσμίες πρέπει η online αίτηση να είναι πλήρης (να έχουν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να έχει ολοκληρωθεί η online πληρωμή).

5. Σε περίπτωση ατυχήματος πως πρέπει να ενεργήσω;

Σε περίπτωση ατυχήματος ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • συμπληρώστε την δήλωση του φιλικού διακανονισμού αν και οι δύο εταιρίες συμμετέχουν σ’ αυτόν και υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές
  • συμπληρώστε την δήλωση του φιλικού διακανονισμού αν και οι δύο εταιρίες συμμετέχουν σ’ αυτόν και υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές
  • τέλος, σε περίπτωση που δεν είστε εσείς ο υπαίτιος του τροχαίου ατυχήματος, καλέστε την τροχαία για την καταγραφή του ατυχήματος και κατοχύρωσή σας ως ΜΗ υπαίτιο για το τροχαίο.

6. Σε περίπτωση που χάσω το Ασφαλιστήριο μου τι κάνω;

Συμπληρώνετε μία Υπεύθυνη Δήλωση που αναφέρει ότι απωλέσατε το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σας και ζητάτε επανέκδοση του. Στη συνέχεια στέλνετε με φαξ ή email την Δήλωση στο Πρακτορείο μας και εμείς επικοινωνούμε μαζί σας για να ορίσουμε την ημέρα και ώρα που θα παραλάβετε το Συμβόλαιο. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα εντελώς δωρεάν.

7. Σε περίπτωση που θέλω να ασφαλίσω το όχημα μου σε μία άλλη εταιρία πως πρέπει να ενεργήσω;

Το μόνο που πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να καλέσετε το εξειδικευμένο προσωπικό μας να σας συμβουλέψει για μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών πακέτων που προσφέρουν 20 από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Είτε βρίσκετε στην μέση της διάρκειας του συμβολαίου σας είτε λίγο πριν την ανανέωση θα είμαστε πάντοτε στην διάθεση σας για την εύρεση της πιο συμφέρουσας λύσης για εσάς.

8. Τι ακριβώς είναι το Bonus Malus;

Το Bonus Malus είναι ένα σύστημα που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρίες για να επιβραβεύουν τους οδηγούς που δεν κάνουν ζημίες δίνοντας τους εκπτώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους και αντίστοιχα να επιβαρύνουν τους οδηγούς που κάνουν συχνές ζημίες. Ξεκινώντας από το 10, το Bonus Malus μειώνεται κάθε χρόνο κατά μία μονάδα σε περίπτωση που ο οδηγός δεν έχει προξενήσει κανένα τροχαίο ατύχημα. Αντίθετα, σε περίπτωση που προξενήσει κάποιος ατύχημα, το Bonus Malus αυξάνεται, κατά συνέπεια και τα ασφάλιστρα, κατά 2 μονάδες. Κάνοντας online αίτηση ασφάλισης, θα ερωτηθείτε για τον αριθμό των ζημιών που έχετε προκαλέσει. Εάν έχετε μηδενικό ιστορικό ζημιών τότε ξεκινάτε κατευθείαν από το χαμηλότερο Bonus Malus που σημαίνει το χαμηλότερο δυνατό ασφάλιστρο.

9. Πρέπει να έχω το όχημα μου ασφαλισμένο υποχρεωτικά;

Στην Ελλάδα η Ασφάλιση του Αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από το 1976 σύμφωνα με τον νόμο 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331) «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης». Όλα τα υπόλοιπα πακέτα ασφάλισης (Φωτιά, Κλοπή, Τρομοκρατικές Ενέργειες, Μικτή Κάλυψη κα) είναι προαιρετικά.

10. Σας χτύπησαν αλλά ο υπαίτιος οδηγός δεν σταμάτησε. Πως πρέπει να ενεργήσω;

Πρώτη προσπάθεια που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να σημειώσετε όσα το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Αμέσως επόμενη κίνηση είναι να καλέσετε την Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Δυστυχώς, οι Ασφαλιστικές Εταιρίες δεν αποζημιώνουν σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και αποδείξεις για τον υπαίτιο.

11. Τι είναι ο φιλικός Διακανονισμός;

Ο Φιλικός Διακανονισμός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποζημιώνεται ο αναίτιος οδηγός ενός ατυχήματος από την ΔΙΚΗ του ασφαλιστική του εταιρεία. Για να τεθεί σε ισχύ πρέπει το τροχαίο να έχει λάβει χώρα εντός συνόρων της χώρας, να ΜΗΝ έχει εμπλακεί τρίτο όχημα, να μην έχει προξενήσει το τροχαίο θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό και τέλος οι υλικές ζημιές να μην ξεπερνούν τις 6000 €. Καλό είναι , να ενεργοποιείτε ΠΑΝΤΑ την κάλυψη Φροντίδας Ατυχήματος είτε είστε υπαίτιος είτε όχι. Σε περίπτωση δε που δεν είστε υπαίτιος εσείς, σας συμβουλεύουμε να καλέσετε και την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν και έτσι να κατοχυρώσει την ανυπαιτιότητα σας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιες Ασφαλιστικές Εταιρίες ανήκουν στον Φιλικό Διακανονισμό.

12. Στην Ελλάδα οδηγώ νόμιμα μόνο με Ελληνική Άδεια Οδήγησης;

Σε περίπτωση κατοχής Άδειας Οδήγησης που ανήκει στην χώρα καταγωγής του Οδηγού, τότε η έγκριση έκδοσης Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου ανήκει αποκλειστικά στην Ασφαλιστική Εταιρία. Ο πιο σωστός και σίγουρος τρόπος για ασφαλή και νόμιμη οδήγηση, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι Έλληνας είναι η έκδοση Διεθνούς Άδειας Οδήγησης.

13. Μπορώ να οδηγώ το όχημα μου με μόνιμα εγκατεστημένο κοτσαδόρο;

Για να τοποθετηθεί σε όχημα κοτσαδόρος για την ρυμούλκηση σκάφους, τρέιλερ κα, πρέπει ο οδηγός να πάρει την κατάλληλη άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Στη συνέχεια δηλώνει στην Ασφαλιστική του Εταιρία την τοποθέτηση του κοτσαδόρου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κοτσαδόρος πρέπει να βγαίνει όταν το όχημα δεν έχει σκοπό να ρυμουλκήσει κάτι.

14. Σε περίπτωση που κυκλοφορώ το όχημα μου ανασφάλιστο τι κυρώσεις θα επωμιστώ;

Οι κυρώσεις που θα σας επιβληθούν σε περίπτωση που το όχημα σας είναι ανασφάλιστο και πάντα σύμφωνα με τον νόμο Ν489/76 και το Ν2741/99, είναι οι παρακάτω:

  1. Κυκλοφορία Οχήματος: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για ένα (1) χρόνο.
  2. Πρόκληση Ζημιάς: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για ένα (1) χρόνο.
  3. Υποτροπή: Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τρία (3) χρόνια.
  4. Χρηματικό πρόστιμο: €1.000 για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, €500 για επιβατηγά και €250 για δίκυκλα.

15. Τι συμβαίνει σε περίπτωση που το όχημα μου οδηγείται από τρίτους;

Παρόλο που οι περισσότερες των ασφαλιστικών εταιριών επιθυμούν να δηλώνονται πάντα οι οδηγοί του οχήματος, σε περίπτωση εμπλοκής του οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, ισχύουν και οι εκάστοτε καλύψεις του συμβολαίου που έχει εκδοθεί αρκεί βέβαια να μπορεί να τις υποστηρίξει ο εκάστοτε οδηγός. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο δεν έχει ισχύ εάν ο οδηγός που έχει δανειστεί το όχημα δεν έχει άδεια οδήγησης.

16. Γνωρίζω τα κυβικά αλλά δεν γνωρίζω τους ίππους του οχήματος μου.

Για να μάθετε με ένα κλικ τους φορολογήσιμους ίππους του οχήματος σας πατήστε ΕΔΩ.

17. Ποιες εταιρίες συμμετέχουν στον Φιλικό Διακανονισμό;

Για να ενημερωθείτε για τις Εταιρίες που συμμετέχουν στον Φιλικό Διακανονισμό, πατήστε ΕΔΩ.

18. Γιατί πρέπει πάντα να διαβάζω τους Ειδικούς και Γενικούς Όρους Κάλυψης;

Στους Γενικούς και στους Ειδικούς Όρους κάλυψης θα βρίσκετε πάντα πολύτιμες πληροφορίες και βοήθειες για το εν ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας. Διαβάζοντας τους προσεκτικά θα είστε πάντοτε σε θέση να κάνετε σωστή χρήση της ασφάλειας σας, είτε απαιτώντας ότι σας αναλογεί σε περιπτώσεις ζημιάς είτε ενεργώντας σωστά σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή χρειαστεί.